Home>Thermisch ondergoed>Heren>Thermolactyl per warmteniveau
Thermolactyl per warmteniveau

Thermolactyl voor heren

Buiten werken, skiën of werken in een lokaal met airco en toch je lichaamstemperatuur optimaal houden, wordt makkelijk met het verwarmende Thermolactyl-ondergoed met 5 warmteniveaus. Ontdek de nieuwe collectie Thermolactyl en haar nieuwe elegante sous-pulls. Extra innovatie: een Thermolactyl Sensitive-vezel die bovendien ook je huid verzorgt!

28 artikelen
Thermolactyl per warmteniveau

65 jaar geleden ontwikkelden de broers Despature in Roubaix het eerste ‘smart textile’, of slim textiel, ooit. Het ging om een materiaal ‘met actieve warmte’ dat zijn verwarmend vermogen haalde uit vezels met tribo-elektrische eigenschappen, waarbij de microwrijving van het textiel op de huid zorgde voor een deugddoende warmte.



De Thermolactyl-techniek vandaag

De eigenschappen zijn misschien hetzelfde gebleven, maar de technologie is sterk geëvolueerd. Thermolactyl is een label geworden dat alle textielvezels groepeert die werken als ‘dubbelglas’. Concreet gezien worden miljoenen luchtbelletjes vastgehouden in de textielvezels, wat zorgt voor warmte, een ademend vermogen en een zeer hoog comfort.



Ondergoed voor heren met 5 warmteniveaus

Poolreiziger, skiër, landmeter, tuinman of boekhouder, de warmtebehoeften zijn niet voor iedereen hetzelfde. Daarom ontwikkelden de ingenieurs van Damart ondergoed met 5 warmteniveaus door te variëren met de keuze aan vezels en hun grootte, het al dan niet toevoegen van keramiekdeeltjes, het tricot, de dikte, etc. Zo houdt niveau 1 je matig warm, terwijl niveau 5 je lekker warm houdt in extreme koude.



Niet enkel ondergoed

Aanvankelijk werd Thermolactyl voorbehouden voor de T-shirts met korte en lange mouwen en lange onderbroeken. Dat is vandaag niet meer het geval. Thermolactyl vind je nu in een hele reeks boven- en onderkleding voor mannen. Zo houdt de pyjama in geruwd molton in Thermolactyl je ‘s nachts lekker warm, zelfs als je in een tent slaapt. De antracietgrijze sous-pull met rolkraag zorgt dan weer voor een elegante look op kantoor.



Thermolactyl zorgt voor onze huid

Last van een droge huid tijdens de winter? Test hetondergoed van de nieuwe lijn Thermolactyl Sensitive. Dankzij het elastische tricot werkt het als een tweede huid. Resultaat: je huid houdt 21% meer vocht vast!