Home>Dames>Afdelingen>Kousen, Sokken
Kousen, Sokken

Sokken, kousen en korte sokjes voor dames

Heeft jouw kousen- of sokkencollectie vernieuwing nodig? Het zijn essentiële accessoires in alle seizoenen, korte kousen of gewone kousen kunnen comfortabel zitten en een fantasie hebben. Damart heeft een waaier aan modellen van korte of lange sokken in één kleur of met tekeningen, om mooi te laten uitkomen bij al je outfits. Bovendien is de technologie van thermolactyl beschikbaar in sokken om een thermische isolatie aan de voeten te garanderen.

26 artikelen
Kousen, Sokken

Sokken of kousen tot aan de knie, een accessoire dag na dag

Bij het hoog model, komen de kousen tot aan het midden van de kuit of tot onder de knie. Ze moeten gemakkelijk zitten en duurzaam zijn, met een versterking aan de tippen en hielen. Voor sokken kan je kiezen tussen:

  • Basissokken in één kleur, tijdloos en om elke dag te gebruiken;
  • Sokken met een print zoals bollen, bedrukt met lurex of jacquard;
  • Korte kousen voor dames, om de voeten te beschermen.


In het tussenseizoen of in de lente gebruik je lage schoenen zoals sneakers, espadrilles, hakken of ballerina’s. Korte kousen beschermen de voeten tegen wrijving met de schoen, in alle discretie.Welke stof kiezen voor een paar kousen?

De stof is belangrijk bij het kiezen van een paar sokken. Ze is heel dun en elastisch om de sokken snel en makkelijk aan te trekken. Vrouwen kunnen kiezen tussen kant, zijde, wol, katoen en natuurlijk elastaan. Sommige modellen hebben een anti-vermoeidheidseffect om een betere bloedsomloop te garanderen.

In de winter proberen we onze voeten extra warm te houden, zeker op de koudste dagen. Voor sommige activiteiten zoals bergbeklimmen of skiën, wordt speciaal aangeraden sokken in thermolactyl te kiezen. Dit materiaal, ontworpen door Damart, zorgt voor een optimale thermische isolatie, voor een maximum aan comfort en zachtheid.